Holandský polotvrdý plný sýr, zrající v bochníku
Kód: 402EDAM140 402EDAM160 402EDAM180 402EDAM200 Zvolte variantuNevidíte ceny? Zaregistrujte mail.
Pokud nevidíte u položek ceny, pravděpodobně jste se nezaregistrovali a nepřihlásili, stačí zadat mail a vytvořit heslo. Bráníme se tím proti vyhledavačům a spamu.
Detailní popis produktu
Edam je nizozemské město v provinciiSeverní Holandsko. Jméno sýra Edam vzniklo ze slova dam (hráz) na malé říčce jménem E (nebo také IJe či Ye). Město dalo název sýru Edam, česky Eidam. Tento sýr vyrábíme z šetrně pasterovaného mléka našich kraviček plemene Jersey, které obsahuje až 60% tuku. Vyznačuje se na řezu jemně žlutou barvou, na dotyk měkkčí. Má máslovou, jemně nakyslou chuť.
Složení: nestandardizované kravské mléko plemene Jersey, mlékárenské kultury, syřidlo, jedlá sůl
Skladujte při teplotě 2-8°C