Dánský plný sýr zrající v bochníku
Kód: 212ESRM140 212ESRM160 212ESRM180 212ESRM200 Zvolte variantuNevidíte ceny? Zaregistrujte mail.
Pokud nevidíte u položek ceny, pravděpodobně jste se nezaregistrovali a nepřihlásili, stačí zadat mail a vytvořit heslo. Bráníme se tím proti vyhledavačům a spamu.
Detailní popis produktu
Název Esrom pochází z dánského stejnojmenného kláštera Esrom, kde je vyráběn už od 11. nebo 12. století až do roku 1559. Proces výroby tohoto sýra byl znovuobjeven v roce 1951. Pro Esrom je charakteristická plná chuť a ostrá vůně, která delším zráním ještě zvýrazňuje, Vnitřek sýru je středně měkký, má jemnou strukturu. Dírky jsou nepravidelně tvarované. Sýr zraje 10-12 týdnů, má červenou, omývanou kůrku.
Složení: nestandardizované kravské mléko plemene Jersey, mlékárenské kultury, syřidlo, jedlá sůl