Dánský plný sýr zrající v bochníku

Kód: 212ESRM140 212ESRM160 212ESRM180 212ESRM200 Zvolte variantu
Brzy bude k dodání - zadejte si hlídání Brzy bude k dodání - zadejte si hlídání Brzy bude k dodání - zadejte si hlídání Brzy bude k dodání - zadejte si hlídání Zvolte variantu
Varianta
Možnosti doručení

Sýr plné chuti a ostré vůně, vnitřek sýru je středně měkký, má jemnou strukturu.

Sýrový bloček o minimální hmotnosti dle varianty. 

Detailní informace

Detailní popis produktu

Název Esrom pochází z dánského stejnojmenného kláštera Esrom, kde je vyráběn už od 11. nebo 12. století až do roku 1559. Proces výroby tohoto sýra byl znovuobjeven v roce 1951. Pro Esrom je charakteristická plná chuť a ostrá vůně, která delším zráním ještě zvýrazňuje, Vnitřek sýru je středně měkký, má jemnou strukturu. Dírky jsou nepravidelně tvarované. Sýr zraje 10-12 týdnů, má červenou, omývanou kůrku.

Složení: nestandardizované kravské mléko plemene Jersey, mlékárenské kultury, syřidlo, jedlá sůl