Východopruský polotvrdý sýr zrající v bochníku, typu Tylžský

Tylžský sýr začali vyrábět nizozemští přistěhovalci ve východopruském městě Tylže jako náhražku Goudy. Tento sýr vyrábíme z šetrně pasterovaného mléka našich kraviček plemene Jersey, které obsahuje až 60% tuku. Vyznačuje se na řezu jemně žlutou barvou a množstvím nepravidelných otvorů na dotyk měkkčí. Má máslovou až pikantní lehce nakyslou chuť.

Složení: nestandardizované kravské mléko plemene Jersey, mlékařské kultury, syřidlo, jedlá sůl

Sušina: 66,07 %

Tuk v sušině: 51,35 %

Tuk: 33,93 %

Pro lepší vychutnání sýra doporučujeme nechat 15-30 minut v pokojové teplotě a poté okrojit okraj sýra (ideální škrabka na brambory:-))

 

Stránka 1 z 1 - 3 položek celkem

Stránka 1 z 1 - 3 položek celkem