Vepřové syrové sádlo (cena za kg)

 
 

Vepřové hřbetní sádlo patří k tradičním ingrediencím české kuchyně. Má specifickou chuť a aroma a využít ho lze ve slaných i sladkých pokrmech. Nachází se na povrchu plece, kýty, krkovičky, pečeně a boku.

Dostupnost Skladem (>3 kg)
Kód produktu 31.19
Kategorie Vepřové maso a výrobky
 

Hřbetní sádlo má čistě bílou barvu, pevnou konzistenci a není prorostlé masem, případně ho v závislosti na konkrétním řezu obsahuje jen velmi malý podíl. 

Syrové vepřové sádlo je vhodné ke špikování nebo obalení masa, aby se předešlo vysušení a podtrhla se jeho chuť. Nakrájené na kostky se zpracovává na škvarky, které jsou oblíbenou chuťovkou k pivu a hodí se také k přípravě pomazánek nebo k ochucení slaného pečiva. Škvařené sádlo se používá ke smažení masa i zeleniny a uplatní se jako ingredience do sladkých těst, například na kynuté buchty nebo vánoční cukroví.