Vepřové maso a výrobky

 

Stránka 1 z 1 - 8 položek celkem

  • kýta Kód: 31.12
    Vepřová kýta (cena za kg)
    Skladem (> 3 kg)

    Vepřová kýta se řadí k zadní čtvrti jatečné půlky a je její největší částí. Poskytuje velice kvalitní libové maso s širokým kulinářským potenciálem a patří k nejžádanějším řezům vepřového masa.

  • pečeně Kód: 31.13
    Vepřová pečeně - kotleta (cena za kg)
    Skladem (> 3 kg)

    Vepřová pečeně se nachází z obou stran podél páteře mezi kýtou a krkovičkou. Setkat se s ní můžete také pod názvem karé, hřbet, kotleta nebo pečínka. Poskytuje velmi chutné a poměrně libové maso, které se skvěle hodí na minutky.

  • bůček Kód: 31.17
    Vepřový bok - bůček (cena za kg)
    Skladem (> 3 kg)

    Přední část boku se nachází v přední části hrudní stěny pod plecí. Dělí se na přední žebra neboli hrudí a bůček neboli pupek. Maso obsahuje vysoký podíl tuku a hodí se pro celou řadu kuchyňských úprav.

     

  • sádlo Kód: 31.19
    Vepřové syrové sádlo (cena za kg)
    Skladem (> 3 kg)

    Vepřové hřbetní sádlo patří k tradičním ingrediencím české kuchyně. Má specifickou chuť a aroma a využít ho lze ve slaných i sladkých pokrmech. Nachází se na povrchu plece, kýty, krkovičky, pečeně a boku.

  • sklenice sadlo 02 Kód: 31.54
    Vepřové sádlo škvařené ve sklenici cca 0,8kg (cena za kus)
    Skladem (> 3 ks)

    Vepřové škvařené sádlo bez přísad, výhradně hřbetní, klasicky škvařené.

     

  • Prejt 01 Tip Kód: 31.57
    Jitrnicový prejt dle váhy, baleno v balíčku
    Skladem (> 3 kg)

    Jitrnicový prejt je zabijačková pochoutka z vepřového masa. Prejt patří k tradičním pokrmům pravé, české zabijačky, která by se bez něj zaručeně neobešla. ... Vyrábí se stejně jako jitrnice, tedy z různých částí kvalitního, vepřového masa, do směsi se poté namelou čerstvá, syrová játra a přidá se sůl a aromatické koření.

    Balíček o váze cca 1 kg. 

     

  • špek Kód: 31.72
    Vepřový špek (cena za kg)
    Skladem (1,468 kg)

    Vepřový špek naložený na 4 týdny do solného láku, uzený na jabloňovém dřevě, bez rychlosoli, pomalým uzením.

Stránka 1 z 1 - 8 položek celkem