Toskánský polotvrdý sýr zrající v bochníku, typu Caciotta

Jedná se o polotvrdý sýr z oblasti střední Itálie převážně Toskánska. Může se konzumovat v čerstvé variantě po cca jednom měsíci zrání nebo starší po třech měsících zrání. My k jeho výrobě používáme plnotučné mléko našich kraviček plemene Jersey. Necháváme ho prozrát do 3 měsíční kvality, proto jeho konzistence je na rozhraní polotvrdého a tvrdého sýra. Barva žlutá, chuť smetanová až jemně navinulá.

Složení: nestandardizované kravské mléko plemene Jersey, ušlechtilé mléčné kultury, syřidlo, sůl

 

Pro lepší vychutnání sýra doporučujeme nechat 15-30 minut v pokojové teplotě a poté okrojit okraj sýra (ideální škrabka na brambory:-))

 

 

Stránka 1 z 1 - 5 položek celkem

Stránka 1 z 1 - 5 položek celkem