Norský sýr s oky zrající v bochníku, podobný sýru Jarlsberg

Norský sýr, patří do rodiny ementálských sýrů. Má velká nepravidelná oka, které spolu napomáhají vytvářet  propionové bakterie. Má jemnou máslovou chuť se smetanovým dozvukem. Sýr je lisovaný s přírodní kůrkou, zrající 2 - 4 měsíce. Sýr je vyroben pouze z našeho vysokotučného mléka, které umí vyrobit jenom kravičky  plemene jersey. Žlutá barva sýru je přirozená, nepoužíváme beta karoten.

Sýr krájíme z bochníku o váze 4-6 kg.

Složení: nestandardizované kravské mléko plemene Jersey, ušlechtilé mléčné kultury, syřidlo, sůl

Sušina: 72,13 %

Tuk v sušině: 53,29 %

Tuk: 38,44 %

Pro lepší vychutnání sýra doporučujeme nechat 15-30 minut v pokojové teplotě a poté okrojit okraj sýra (ideální škrabka na brambory:-))

 

 

 

 

 

V této kategorii zrovna nemáme žádný produkt, ale to se učitě zase změní