Švýcarský tvrdý sýr s oky zrající v bochníku, typu Emmental

Jedná se o sýr pocházející ze Švýcarska, který nemá ochrannou známku a vyrábí se po celém světě, i ve Francii. Sýr je dohřívaný a lisovaný. Tvrdý sýr s typickými oky. Chuť ostřejší, oříšková. Příjemně tvrdá kůrka.Vyroben pouze z našeho mléka kraviček Jersey, které má na výslednou chuť výrazný vliv. Výrazně žlutá barva je způsobena vysokým množstvím tuku v mléce, které má pouze toto plemeno.

Složení: nestandardizované kravské mléko plemene Jersey, ušlechtilé mlékařské kultury, syřidlo, jedlá sůl.

Pro lepší vychutnání sýra doporučujeme nechat 15-30 minut v pokojové teplotě a okrojit okraj (ideální škrabka na brambory :-)).

 

V této kategorii zrovna nemáme žádný produkt, ale to se učitě zase změní