Pyrenejský tvrdý horský sýr zrající v bochníku
Hutný silný sýr z různých částí Pyrenejí. Jedná se o kulaté sýry mírně dohořívané a lisované. Místními obyvateli jsou nazývané též horské sýry. Mají typické aroma a chuť. My tento sýr vyrábíme z šetrně pasterovaného mléka našich kraviček plemene Jersey. Vyznačuje se na řezu jemně žlutou barvou s malými očky. Má máslovou chuť. Na okraji přírodní plísňová kůrka.
Složení: nestandardizované kravské mléko plemene Jersey, ušlechtilé mléčné kultury, syřidlo, sůl
Sušina: 67,60 %
Tuk v sušině: 66,52 %
Tuk: 44,97 %
Pro lepší vychutnání sýra doporučujeme nechat 15-30 minut v pokojové teplotě a poté okrojit okraj sýra (ideální škrabka na brambory:-))