Hovězí žebra dle váhy (cena za kg)

Kód: 614HZEBDV
Skladem (>5 kg)
Možnosti doručení

Žebro se řadí k přednímu hovězímu masu a vykrajuje se z hrudní části pod plecí. Podle konkrétního umístění se rozlišuje na žebro vysoké a holé. Patří k cenově dostupným řezům a výtečně se hodí k vaření a přípravě polévek.

Ke každému balíčku 5kg hovězího masa můžete objednat i masitá žebra za zvýhodněnou cenu 50 Kč/kg, slevu upravíme při kompletaci objednávky. 

Detailní informace

Detailní popis produktu

Vysoké žebro se vykrajuje ze střední části 6. až 8. žebra, holé žebro ze střední části 1. až 5. žebra. Řez se skládá z vrchního libového plátku a prorostlé střední části, která leží na kosti. 

Vysoké i holé žebro se uplatní při přípravě silného hovězího vývaru. Ke změknutí masa je zapotřebí delší tepelné úpravy – vařené maso pak lze podávat samostatně s hořčicí a křenem nebo smetanovými omáčkami, využijete je do gulášové polévky nebo jako vložku do vývaru. Hodí se i k pozvolnému pečení a dušení, vrchní libový plátek z vyzrálého řezu lze využít na minutky.