Hovězí morkové kosti dle váhy (cena za kg)

 
 

Morkové kosti, oblíbená ingredience vhodná nejen k přípravě vývarů, se získávají ze stehenních, ramenních a holenních kostí hovězího dobytka.

Dostupnost Skladem (> 3 kg)
Kód produktu 21.90
Kategorie Hovězí maso
 

Morkové kosti se prodávají nasekané na menší špalíky, v jejichž středu se ukrývá morek. V případě mladšího dobytka má červenou až načervenalou barvu, u starších kusů je narůžovělý. Tepelně opracovaný má želatinovou konzistenci a vyznačuje se velmi delikátní chutí.

Morkové kosti se s oblibou využívají na polévky, vývary a demi-glace. Lze je také péci v troubě a morek poté konzumovat samostatně s pečivem, nebo z něj připravit pomazánku ochucenou solí, česnekem, petrželkou a citronovou šťávou. Při tepelné úpravě je třeba hlídat čas – morek je tvořen převážně tukem a po určité době se rozpustí. Syrový morek se využívá také k přípravě knedlíčků do polévky.