Hovězí hrudí dle váhy (cena za kg)

 
 

Maso z hrudní části patří do kategorie předního hovězího masa. Poskytuje dobře prorostlé a velice chutné maso s vyšším obsahem vaziva, které se ideálně hodí k vaření.

Dostupnost Skladem (1,8 kg)
Kód produktu 21.106
Kategorie Hovězí maso
 

Hovězí hrudí se rozděluje na tři části. Přední hrudí (neboli špička) se vyznačuje vysokým podílem prorostlého masa a obsahuje méně kostí, střed zahrnuje hrudní kost a je silně pokrytý tukem. Zadní část má nízký podíl kostí a je nejlibovější.

Hrudí je ideální volbou při přípravě silných vývarů. Vařené maso lze využít jako vložku do polévek, ale podává se také samostatně nebo s omáčkami. Hrudí lze upravit pozvolným pečením nebo dušením, například podlévané vínem nebo pivem či potřené česnekem nebo hořčicí. Využít je lze i k přípravě rolád.