Dánský plnotučný sýr zrající v bochníku, typu Esrom

Název Esrom pochází z dánského stejnojmenného kláštera Esrom, kde je vyráběn už od 11. nebo 12. století až do roku 1559. Proces výroby tohoto sýra byl znovuobjeven v roce 1951. Pro Esrom je charakteristická plná chuť a ostrá vůně, která delším zráním ještě zvýrazňuje, Vnitřek sýru je středně měkký, má jemnou strukturu. Dírky jsou nepravidelně tvarované. Sýr zraje 10-12 týdnů má červenou, omývanou kůrku.

Složení: nestandardizované kravské mléko plemene Jersey, ušlechtilé mlékárenské kultury, syřidlo, sůl

Sušina: 59,52 %

Tuk v sušině: 57,02 %

Tuk: 33,94 %

 

Stránka 1 z 1 - 6 položek celkem

Stránka 1 z 1 - 6 položek celkem