Alpský sýr zrající v bochníku, typu Sbrinz

Jeho název je nejspíš odvozen od jména města Brienz, kde bývalo od 16. století překladiště tohoto horského sýra, který se rozvážel do zemí za Alpami včetně Itálie. Švýcaři používají název Sbrinz. Sýr je dohřívaný a lisovaný, je to tvrdý sýr bez ok. Chuť je kulatá, nasládlá, smetanová.

Vyroben je pouze z našeho mléka kraviček plemene Jersey, které má na výslednou chuť výrazný vliv. Má slámově žlutou barvu s typickou tvrdou kůrku, která si podmaní vaše chuťové pohárky. Vyrábíme jej jako mladý a krájíme po 8 měsících zrání.

Pro lepší vychutnání sýra doporučujeme nechat 30 minut v pokojové teplotě a oloupat okraj (ideálně škrabkou na brambory :-)).

 

Stránka 1 z 1 - 1 položek celkem